4 PORTIES Serving
34 MIN Tijdsduur
Moeilijk Moeilijkheid

Ingrediënten

1 pak Garden Gourmet Balletjes of Sensational Gehakt
3 pakken Garden Gourmet Filetstukjes
500 gr gemengde champignons (shiitake, Parijse champignons, oesterzwammen)
2 stengels prei (het witte en lichtgroene stuk)
3 stengels bleekselder
50 gr (vegan) boter
250 ml (vegan) room
50 gr bloem
1 groentebouillonblokje + 500 ml warm water
2 el gehakte peterselie
Nootmuskaat naar smaak
1 citroen
Schuitje olijfolie
Peper en zout
Bladerdeeghapje, slaatje, partje citroen
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

BEREIDING

Snijd de grotere champignons in kwartjes, laat de kleinere exemplaren in zijn geheel. Snijd de prei en selder fijn.

Los het bouillonblokje op in de aangegeven hoeveelheid warm water.

Als je gehakt gebruikt: kruid het plantaardige alternatief voor gehakt met peper en zout. Rol er balletjes van.

Verhit in een grote antikleefpan een klontje Alpro Bakken en Braden. Bak de filetstukjes en gehaktballetjes aan tot ze een bruin korstje krijgen. Haal uit de pan.

Smelt een klontje Alpro Bakken en Braden in een grote pan of kookpot met dikke bodem en stoof de champignons, prei en selder tot ze zacht zijn.

Maak ondertussen de saus: smelt de Alpro Bakken en Braden in een grote kookpot en voeg de bloem toe.

Blijf roeren terwijl je de groentebouillon beetje bij beetje in de pan giet. Roer tot je een gladde roux overhoudt. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

Voeg de filetstukjes en gehaktballetjes samen met de gestoofde groenten, gehakte peterselie en de Alpro Cooking Haver toe aan de saus en laat afgedekt sudderen gedurende 15 minuten op een laag vuur. Kruid naar smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

Serveer met een bladerdeeghapje, slaatje en een partje citroen.