Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VRAGEN? WIJ HEBBEN DE ANTWOORDEN

Producten

Waar kan ik producten van Garden Gourmet kopen?

Onder “Waar te vinden” op onze website vind je de handelaars die onze producten aanbieden. 

Zijn de producten van Garden Gourmet veganistisch?

Sommige wel. Zowel op de verpakking als op onze website geven we aan met het overeenkomstig logo welke producten vegetarisch en welke veganistisch zijn. Bovendien kan je op de productenpagina de filter zo instellen dat je enkel de veganistische producten ziet. 

Zijn de producten van Garden Gourmet glutenvrij?

Neen, al onze producten kunnen sporen van gluten bevatten. Helaas is het niet mogelijk om de productie van glutenvrije producten volledig te scheiden van de producten die wel gluten bevatten.  

Zijn de producten van Garden Gourmet geschikt voor kinderen?

Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, maar niet voor baby’s jonger dan 1 jaar. Baby’s jonger dan 1 jaar kunnen een soja-allergie hebben en moeilijkheden ondervinden bij de vertering van de eiwitten die in onze producten verwerkt zijn. Bovendien bevatten de producten van Garden Gourmet kleine hoeveelheden toegevoegd zout en dat is niet geschikt voor kinderen jonger dan 1 jaar. 

Hoe lang zijn de producten van Garden Gourmet houdbaar na openen?

Je kan onze producten tot 2-3 dagen na openen eten, maar niet langer dan de datum die op de verpakking vermeld is, op voorwaarde dat ze bewaard worden in de koelkast bij maximaal 7°C. 

Hoe kan ik producten van Garden Gourmet klaarmaken?

Je vindt op de verpakking van elk product de bereidingswijze en bereidingstijd. De meeste van onze producten kunnen in de oven, de pan of de microgolfoven worden bereid, sommige zijn ook geschikt voor de BBQ. 

Zijn de producten van Garden Gourmet geschikt voor de BBQ?

De Garden Gourmet Sensational Burger en Worst zijn geschikt voor bereiding op de BBQ waardoor ze een heerlijke grillsmaak krijgen. Op de verpakking vind je de instructies voor bereiding en de exacte bereidingstijd, hoewel dit kan variëren afhankelijk van je barbecue, dus we raden je aan om je producten in de gaten te houden tijdens de bereiding. 

Kan ik producten van Garden Gourmet invriezen?

We raden aan om onze producten niet in te vriezen omdat we niet kunnen garanderen dat dezelfde smaak en structuur dan behouden blijft. 

Zijn de producten van Garden Gourmet biologisch?

Nee. Helaas is het omwille van de beschikbaarheid en de prijs van biologische soja niet mogelijk om betaalbare biologische Garden Gourmet producten te produceren. 

Waarvan worden de producten van Garden Gourmet gemaakt?

De meeste van onze producten bevatten soja- en tarwe-eiwitten. We gebruiken ook veel verschillende groenten, peulvruchten en granen. Om op smaak te brengen voegen we wat kruiden en specerijen toe om onze recepten af te werken. Alle ingrediënten staan vermeld op de verpakking van het product. 

Hoe verwerken jullie de sojabonen in jullie producten?

We maken gebruik van niet-genetisch gemanipuleerd (non-GM) gestructureerd soja-eiwit (Textured Soy Protein - TSP). TSP is afkomstig van sojabonen die werden ontvet, gekookt in een snelkookpan en gedroogd. Dankzij dit proces krijgt soja een vezelachtige structuur die er bijna net zo uitziet als vlees. Op zich heeft TSP niet veel smaak. Hierdoor is het een zeer interessant eiwitingrediënt, want we kunnen kruiden en specerijen toevoegen om een smaakvol en voedzaam product te creëren. 

Waar komt de soja in producten van Garden Gourmet vandaan?

Voor onze sojabonen streven we naar een herkomst van 50% uit Europa. Ons doel is om in de toekomst uitsluitend Europese soja te gebruiken. 

Is de soja die jullie in jullie producten verwerken duurzaam geproduceerd?

Alle leveranciers van Garden Gourmet worden gecontroleerd volgens de Responsible Sourcing Standard (Normen rond Verantwoorde Productie) van ons moederbedrijf Nestlé. Al onze leveranciers – ook sojaboontelers en -handelaars – moeten voldoen aan deze vereisten, met inbegrip van het respecteren van mensenrechten en het garanderen dat alle grondstoffen afkomstig uit beboste gebieden niet tot ontbossing geleid hebben. 

Bovendien is Nestlé lid van de ‘Round Table on Responsible Soy’ (Ronde Tafel van Verantwoorde Soja)  (RTRS) - een initiatief van meerdere stakeholders met als doel het vereenvoudigen van een wereldwijd dialoog over economisch uitvoerbare, sociaal rechtvaardige en ecologisch gezonde sojaproducten. 

Is de soja die jullie in jullie producten verwerken genetisch gemanipuleerd (GM)?

Nee, we gebruiken Identity Preserved sojabonen die niet genetisch gemanipuleerd zijn. Het label “Identity Preserved” garandeert dat het “non-GM”-label van de sojabonen behouden blijft doorheen de volledige productieketen. 

Zijn de producten van Garden Gourmet verrijkt met vitamine B12 en ijzer?

Nee. De meeste van onze consumenten zijn flexitariërs die voldoende ijzer en vitamine B12 uit hun voeding halen als ze gevarieerd eten. IJzer zit van nature in brood en volkoren, peulvruchten, noten, fruit en groenten zoals o.a. broccoli, courgette, postelein, witloof en snijbiet. Vitamine B12 is aanwezig in dierlijke producten, zoals kip, vis en (magere) melkproducten. Bijgevolg lopen vegetariërs en veganisten een hoger risico op een tekort aan vitamine B, vitamine D en ijzer. Als je helemaal geen dierlijke producten gebruikt, kan je best je arts raadplegen, hij kan je aanraden om voedingssupplementen van deze micronutriënten te nemen.  

Wat is methylcellulose en waarom gebruiken jullie het in sommige van jullie producten?

Methylcellulose is een van planten afgeleide vezel die we gebruiken om ei te vervangen in sommige van onze producten. Een kleine hoeveelheid methylcellulose helpt om alle ingrediënten samen te mengen waarbij de stevigheid en sappigheid van onze producten behouden blijven.

Waar worden de producten van Garden Gourmet gemaakt?

De laatste verwezenlijking van de Garden Gourmet Surčin fabriek in Servië, een tweede toegewijde productiesite in Europa naast de bestaande fabriek Krupka in Tsjechië, zal het mogelijk maken om vrijwel de hele portfolio daar te produceren. Dit opent nieuwe opportuniteiten om lekkere en voedzame plant gebaseerde innovaties en consumenten favorieten te leveren.

Voeding

Wat is de zogenaamde Nutri-Score en waarom gebruiken jullie deze om jullie producten te labelen?

De Nutri-Score is een voedingslabel met kleurcode om voedsel en drank in te delen volgens het voedingsprofiel, met een schaal van A (gezondere keuzes) tot E (minst gezonde keuzes). De aanwezigheid van ingrediënten zoals noten, fruit of groenten en ook gezonde vezels en eiwitten zorgen voor een betere score. Langs de andere kant zorgen grote hoeveelheden suiker, zout, verzadigde vetten en ook een calorierijke inhoud voor een lagere score. 

We gebruiken de Nutri-Score op onze producten omdat we denken dat het je helpt om betere voedingskeuzes te maken op basis van betere en duidelijkere voedingsinformatie. De meeste van onze producten hebben al score A of B, maar we streven voortdurend naar een verbetering in voedingswaarde terwijl we toch dezelfde heerlijke smaak behouden. 

Duurzaamheid

Waarom gebruiken jullie plastic in jullie verpakkingen?

Omdat we nog geen beter alternatief hebben gevonden dat de veiligheid van het product garandeert. Dit is cruciaal, niet alleen om te garanderen dat het voedsel veilig blijft om te eten en de beste smaak behoudt tot het op je bord belandt, maar ook om voedselverspilling te voorkomen, wat een enorm ecologisch probleem is. 

We werken nauw samen met het Institute of Packaging Sciences (Instituut voor Verpakkingswetenschap) van ons moederbedrijf, Nestlé, waar grote inspanningen worden geleverd in de zoektocht naar milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal.  

Zijn jullie verpakkingen recycleerbaar?

Onze verpakking is ontworpen om gerecycleerd te worden. Voor onze gekoelde producten moeten het plastic bakje en de beschermfolie bij het plastic gesorteerd worden, het kartonnen omhulsel bij het papier. Voor de diepvriesproducten moeten de zakken bij het plastic. 

Onze verpakking is zo ontworpen dat het recyclageproces makkelijker wordt en we er dus zeker van kunnen zijn dat het een tweede leven krijgt: 

  - We stappen over van onze klassieke groene bakjes naar kleurloze bakjes omdat kleurstoffen de waarde van het gerecycleerd materiaal naar beneden halen. 

     - Er zijn verschillende soorten plastic. We hebben gekozen voor polypropyleen (PP) omdat de infrastructuur voor recyclage in de landen waar we onze producten verkopen beter voorzien is om dit materiaal te recycleren. 

  - De kartonnen omhulsels en kartonnen dozen zijn gemaakt van hout afkomstig uit Europese duurzame bossen. 

AARZEL NIET OM JE VRAGEN TE STELLEN

Mexican Tacos with Vegan Nuggets
CREËER EEN ACCOUNT EN SLA AL JOUW FAVORIETE RECEPTEN OP!

En ontvang in jouw inbox smaakvolle tips, exclusieve nieuwtjes en leuke kortingen.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
WORD ONDERDEEL VAN ONZE PLANTAARDIGE COMMUNITY EN PROFITEER VAN VELE VOORDELEN

Ontvang overheerlijke plantaardige recepten, kortingen en smaakvolle tips in jouw inbox.