Doe mee aan de VeggieChallenge met Wim Ballieu

What's new

Samen met Wim Ballieu hebben we 4 recepten gecreëerd om jou de hele maand maart te inspireren en te tonen hoe smakelijk en gemakkelijk veggie eten is. Ontdek alle recepten hieronder. Smakelijk! 

Wok 'Chicken' Style

Klaar in 15 minuten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje Garden Gourmet filetstukjes
  • 1 pakje spruitjes of 1 broccoli
  • 1 pakje rijstnoedels
  • ½ bakje champignons
  • 1 el kipkruiden 
  • 2 el sriracha
  • 1 el honing
  • een klontje boter 
  • een paar cashewnoten

Bereiding

Begin met het weken van de rijstnoedels in lauw water gedurende 15 minuten.
Snijd de champignons in dunne plakjes en de spruitjes in 4 delen. Als je de wok maakt met broccoli, snij dan de roosjes in twee.
Verhit een beetje olie in de wok en bak de filetstukjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal uit de wok en zet opzij.
Roerbak de groenten, voeg dan de honing en sriracha toe en laat karameliseren.
Doe een klontje boter in de wok, voeg de noedels en de kipkruiden toe. 
Meng alles door elkaar.
Werk af met een paar fijngehakte cashewnoten.

Wortel stoemp en veggie balletjes

Klaar in 15 minuten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak Garden Gourmet balletjes
  • 1 tl currypoeder
  • 400 g tomatenpulp 
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 g aardappelen 
  • 200 g wortelen
  • 1 el mosterd
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bos waterkers
  • nootmuskaat 

Bereiding

Schil de wortelen en aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook ze in water met zout en een laurierblaadje.
Bak intussen de balletjes 1 minuut in een geoliede pan, bestrooi ze met currypoeder en laat ze 3 minuten bakken.
Voeg de tomatenpulp en de kokosmelk toe en laat inkoken.
Giet de aardappelen en wortelen af als ze gaar zijn en pureer ze. Voeg zout, peper, een beetje nootmuskaat en mosterd toe.
Schik de balletjes en de puree op een bord en werk af met een beetje waterkers.

Poke 'Schnitzel' veggie

Klaar in 15 minuten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje Garden Gourmet schnitzel
  • 2 el rijstazijn
  • 1 bos radijzen
  • ½ spitskool
  • 1 el sojasaus
  • een handvol krupuk
  • 2 kopjes sushirijst
  • 200 g edamame
  • sap van 1 citroen
  • 1 rijpe avocado

Bereiding

Begin met het koken van de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
Bewaar de gekookte en uitgelekte rijst in een kom, giet er de rijstazijn over en laat afkoelen.
Bak de schnitzel in 4 tot 7 minuten goudbruin in een geoliede pan.
Hak de spitskool fijn en voeg het citroensap en de sojasaus toe.
Voeg, zodra de rijst is afgekoeld, de toppings toe: de in dunne plakjes gesneden spitskool, avocado en radijs, wat edamame en de in reepjes gesneden schnitzel.
Voeg tenslotte wat verkruimelde krupuk toe.

Falafel Naan Wrap

Klaar in 15 minuten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak Garden Gourmet spinazie falafel
  • 350 g Griekse yoghurt (bewaar 100 g 
  • voor de dressing)
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 limoen 
  • 1 rode ui
  • 1 rijpe vlezige tomaat
  • 1 bos platte peterselie
  • ½ granaatappel
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereiding

Begin met de bereiding van de naanbroodjes:
-Meng de Griekse yoghurt met de bloem totdat het een glad deeg vormt.
-Vorm kleine balletjes van het deeg en druk ze plat tot een rond broodje.
-Bak ze in een pan met olijfolie.
Bak vervolgens de spinazie falafels krokant in een geoliede pan in 6 tot 8 minuten.
Pel ondertussen de rode ui en verwijder de zaadjes uit de tomaat, snijd vervolgens in blokjes.
Verwijder de pitjes uit de granaatappel, hak de peterselie fijn en meng met de tomaat en de ui.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng voor de dressing de rest van de Griekse yoghurt met het sap en de zeste van een limoen.
Schik tot slot de spinazie falafels en groenten op het naanbroodje en voeg de dressing toe.