The Veggiecue Master

What's new

Het recept van Grill Master Jeroen De Pauw 

Oosterse spiesjes met een glazuur van gember en soja op een crème van zoete aardappelen, tahini, lente-uitjes en geroosterde amandelen 

Ingrediënten : 

  • 2 pakken Sensational Marinated Filet Pieces Asian Seasoning van Garden Gourmet 

  • 4 zoete aardappels 

  • 2 el tahini 

  • 25 gr boter 

  • 3 lente-uitjes 

  • 3 el amandelschilfers 

  • Koriander 

  • 1 sjalot 

  • 1 teentje look 

  • 2,5 dl gembersiroop 

  • Kleine chilipeper 

  • 2 dl sojasaus 

  • 1 limoen 

 

Bereiding : 

  1. Gaar de zoete aardappels in de schil op de BBQ tot ze helemaal zacht zijn. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil en mix het in een blender samen met de tahini, boter en peper en zout tot een mooie zachte crème. 

  2. Snipper de sjalot, de chilipeper en de look en bak ze even in een kommetje op het vuur. Blus met gembersiroop en sojasaus en laat even doorkoken. 

  3. Doe er enkele druppels limoen in. Maak spiesjes van de Sensantional Marinated Filet Pieces, bestrijk ze met de siroop en grill ze op de BBQ. 

  4. Snipper de koriander en lente-uitjes en rooster de amandelen. 

  5. Dresseer de crème van zoete aardappel op een bord en schik er de spiesjes op. Lepel er nog wat saus over. 

  6. Strooi de gehakte koriander en lente-ui erover, alsook de amandelen. Serveer er nog enkele partjes limoen bij! 

Het recept van Laura van @befitbeawesomebylaura 

Sensational Burger met gegrilde aubergine en curry-kokossaus 

Ingrediënten : 

  • 2 Sensational Burgers van Garden Gourmet 

  • 2 volkoren pistolets 

  • 80 ml romige kokosmelk uit brik of blik 

  • 1 el rode currypasta 

  • 1 aubergine 

  • 2 el pijnboompitjes 

  • Olijfolie 

  • Currypoeder, peper, zout, kurkuma 

  • 1 teentje look 

  • 1 el gedroogde rozemarijn 

  • 3 el olijfolie 

  • peper en zout 

Bereiding : 

  1. Snijd de uiteindes van de aubergine eraf. Snijd dan de aubergine in dunne plakken. Leg deze op keukenpapier en bestrooi met flink wat zout. Laat 5 minuten rusten. Zo drogen de aubergineschijven goed uit. Haal het zout er opnieuw af en kruid nadien met peper.  

  2. Doe de kokosmelk samen met de currypasta en 1 el currypoeder in een kookpot. 

  3. Maak de marinade door het teentje look te persen en te mengen met de olijfolie, rozemarijn, peper en zout.  

  4. Strijk de aubergineschijven in met de marinade. Leg ze op de BBQ en grill kort aan tot beide kanten goudbruin zijn. Leg op een bordje en zet even opzij.  

  5. Strijk ook de Sensational Burgers in met de marinade. Bak nu de burgers op de BBQ.  

  6. Verwarm de curry-kokosmelk en laat al roerend rustig opwarmen op de BBQ tot het kookpunt. Haal de kokosmelk tegelijk met de Sensational Burgers af de BBQ.   

  7. Snijd de pistolets in twee en leg elke kant 1 minuut op de grill van de BBQ.  

  8. Leg de onderkant van de pistolets op borden. Beleg met een Sensational Burger en enkele schijven aubergine.  

  9. Werk af met de kokos-currysaus en voeg de pijnboompitten nog toe. Dek af met het hoedje van de pistolet. Enjoy!

Het recept van Pauline van @afashiontaste 

Sensational Braadworst met pesto, halloumi & gedroogde tomaten 

Ingrediënten : 

  • 2 Sensational Braadworsten van Garden Gourmet 

  • 2 piccolo’s 

  • Basilicum, olijfolie en pijnboompitten voor de pesto.  

  • Halloumi  

  • Gedroogde tomaten 

  • Rucola  

  • Italiaanse kruiden 

  • Olijfolie 

Bereiding : 

  1. Maak de pesto met de basilicum, olijfolie en pijnboompitten. 

  2. Grill de Sensational Braadworsten en de halloumi. 

  3. Snijdt de halloumi in kleine vierkantjes. 

  4. Mix de olijfolie met de Italiaanse kruiden. 

  5. Beleg de picollo’s met wat pesto, de Sensational Braadworst, gedroogde tomaten en halloumi.  

  6. Werk af met wat rucola met Italiaanse gekruide olie. Smakelijk !