Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VUNA: hét alternatief voor tonijn

What's new

Het bewustzijn over de klimaatcrisis is de afgelopen jaren flink gegroeid. Documentaires als Seaspiracy en A life on our planet zijn confronterend en tegelijkertijd hoopgevend. Ze laten zien dat we zelf klimaatbewuste keuzes kunnen maken door onder andere minder of geen vlees en vis meer te eten. Uit onderzoek* blijkt dat inmiddels al een derde van de Belgen er een flexitarische levensstijl op nahoudt. En dat is geen wonder met het groeiende aanbod van steeds beter smakende vleesvervangers. Het aanbod van visvervangers bleef tot op heden alleen wat achter. Maar daar komt nu verandering in met Garden Gourmet VUNA.

VUNA is een ocean friendly alternatief voor een van de populairste visproducten van België**: tonijn in blik. VUNA wordt gemaakt op basis van erwten-eiwitten uit Europa. Ook heeft het Nutriscore B en is het rijk aan eiwitten. Maar wat VUNA pas echt bijzonder maakt is de smaak. Want die lijkt écht op tonijn! Dat oordeelde 81% van de 602 mensen die het product proefden.** We zijn daarom erg benieuwd wat jij ervan vindt!

WAT TE KOKEN MET VUNA?

Alles! Koken met VUNA is grenzeloos. 

Wij hebben speciaal voor jou een receptboekje gemaakt met lekkere en makkelijke recepten met vegan tonijn. Zo kook je niet alleen 100% plantaardig, maar vooral erg lekker.

Of je nu een tonijnpasta, salade niçoise of een bagel met tonijn maakt, koken met VUNA is niet anders dan je gewend bent. VUNA kun je zowel in warme als in koude gerechten gebruiken, direct uit het potje. Zo maak je van je overschotjes van gisteren vandaag een koude pastasalade met VUNA. Of meng VUNA met een lepeltje vegan mayo en wat kappertjes als smakelijk broodbeleg tijdens de lunch. 

Vegan tonijn in een recycleerbaar potje

Is je VUNA op? Gooi het glazen potje dan na gebruik eenvoudig in de glasbak. Recycleren kan natuurlijk ook op een andere manier. Geef je VUNA potje een tweede leven als waxinelichthouder, limonadeglas of bewaar er een zelfgemaakte dressing in.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER VUNA

Waarom zit het in een glazen potje?

Dat is een goede vraag! Daar hebben we natuurlijk goed over nagedacht tijdens de ontwikkeling van het product. Uit consumentenonderzoek is gebleken dat mensen een glazen potje prefereerden boven blik***. In een glazen pot kun je het product zien, dan kun je dus zien wat je koopt. Het glazen potje is hersluitbaar, goed recycleerbaar en het biedt uitstekende productbescherming. 

Waar is VUNA van gemaakt?

VUNA is gemaakt op basis van erwten-eiwitten. Het product heeft slechts 7 ingrediënten: water, erwten-eiwitten, koolzaadolie, tarwe-gluten, aroma’s, citroenvezels en zout. Het is rijk aan eiwitten en heeft een Nutri-Score B. Daarnaast is VUNA een bron van Omega-3 vetzuren omdat het per 100 gram en per 100 kcal minimaal 0,3 gram Omega-3 vetzuren (ALA) bevat.

Waar komt de tonijnsmaak vandaan?

We gebruiken aroma's die smaken naar tonijn. Aroma’s worden gemaakt van ingrediënten, zoals plantenextracten, knoflook, uien- en citrusoliën. Hoewel aroma’s in vegetarische of veganistische producten vlees- of visachtige eigenschappen kunnen hebben, hebben ze geen dierlijke oorsprong.

Hoe moet je VUNA bewaren?

VUNA moet je in de koelkast bewaren en is na openen beperkt houdbaar.

Waar kan je VUNA kopen?

VUNA zal vanaf eind januari verkrijgbaar zijn bij Delhaize en Carrefour.


*Bron: Vleesvervangersmonitor, December 2021

**Bron: Nielsen (2020) via https://www.msc.org/nl/duurzame-tonijn

***Bron: Resultaten uit een marktonderzoek van Nestlé in juli 2021 in Duitsland en Zwitserland.

Mexican Tacos with Vegan Nuggets
CREËER EEN ACCOUNT EN SLA AL JOUW FAVORIETE RECEPTEN OP!

En ontvang in jouw inbox smaakvolle tips, exclusieve nieuwtjes en leuke kortingen.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
WORD ONDERDEEL VAN ONZE PLANTAARDIGE COMMUNITY EN PROFITEER VAN VELE VOORDELEN

Ontvang overheerlijke plantaardige recepten, kortingen en smaakvolle tips in jouw inbox.