Balletjes in tomatensaus met puree

Balletjes in tomatensaus met puree

Serving 4 PORTIES
Tijdsduur 53 MIN
Moeilijkheid Gemakkelijk
Koop nu

Ingrediënten

2 pakken Garden Gourmet Balletjes
1 tl marjolein
1 tl paprikapoeder
1 witte ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
130 g witte selder, in blokjes
200 g wortelen, in blokjes
800 g tomatenblokjes
½ blik water
Puree
Verse oregano
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

Balletjes in tomatensaus met puree

BEREIDING

1. Bak de balletjes

Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes een paar minuten.

2. Bereid de ui

Bak de ui samen de marjolein en paprikapoeder in dezelfde koekenpan met wat olijfolie gedurende 2 minuten.

3. Voeg de knoflook toe

Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de groenten toe

Voeg de wortel en selder toe en stoof gedurende 10 minuten, tot de groenten wat zachter worden.

5. Giet de tomatenblokjes erbij

Voeg de tomatenblokjes toe met een half blik water en laat dit gedurende 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje.

6. Voeg de balletjes toe

Mix de saus tot een gladde massa (optioneel) en voeg de balletjes toe aan de saus.

7. Verdeel de puree en de balletjes in saus

Verdeel de puree over de borden en werk af met de balletjes in tomatensaus en verse oregano. Eet smakelijk!

Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden

Per Serving

Koolhydraten
34.6 gram
Vetten
14.7 gram
Eiwit
28.1 gram