Champignons Portobello farcis

Gevulde portobello's met mediterraanse filetstukjes

4 PORTIES
Gemakkelijk

Ingrediënten

1 pak Garden Gourmet Sensational Filet Pieces Mediterranean Seasoning
8 kleine tot middelgrote portobello champignons
200 g verse spinazie
75 g veenbessen (diepvries)
1 citroen (enkel de schil)
1 teen knoflook
Klein handje walnoten
2 el geraspte (vegan) mozzarella
1 el agavesiroop
1 el olijfolie
Een paar takjes tijm (voor garnering)
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

BEREIDING

1.

Verwarm de oven voor op 200℃. Verwijder de steeltjes van de champignons en schraap met een theelepel de latjes schoon. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze een paar minuten in de oven of bak ze in een koekenpan.

2.

Laat de champignons ondersteboven afkoelen en dep het vocht eruit. Pel en hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook in wat olie en roerbak hierin de spinazie. Giet de spinazie af en bak de mediterraanse filetstukjes 4 tot 5 minuten.

3.

Kook de veenbessen met honing en een beetje water tot ze zacht zijn.

4.

Leg de champignons op een bakplaat en vul ze met de spinazie, mediterraanse filetstukjes en geraspte kaas.

5.

Bak ze nog een paar minuten in de oven en garneer met de grof gehakte walnoten, citroenschil, veenbessen en tijm.

Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Koolhydraten
15.1 gram
Energie
164.5 kilocalorieën
Vetten
10 gram
Eiwit
7.6 gram