Verwarm de oven voor op 200℃. Verwijder de steeltjes van de champignons en schraap met een theelepel de latjes schoon. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze een paar minuten in de oven of bak ze in een koekenpan.
Ingrediënten
1 pak Garden Gourmet Sensational Filet Pieces Mediterranean Seasoning
8 kleine tot middelgrote portobello champignons
200 g verse spinazie
75 g veenbessen (diepvries)
1 citroen (enkel de schil)
1 teen knoflook
Klein handje walnoten
2 el geraspte (vegan) mozzarella
1 el agavesiroop
1 el olijfolie
Een paar takjes tijm (voor garnering)
Gevulde portobello's met mediterraanse filetstukjes
Deze vegan gevulde portobello's met mediterraanse filetstukjes en spinazie zijn het perfecte voorgerecht voor je kerstdiner!
BEREIDING
1. BEREID DE PADDENSTOELEN
2. MAAK DE SPINAZIE EN GARDEN GOURMET FILET PIECES
Laat de champignons ondersteboven afkoelen en dep het vocht eruit. Pel en hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook in wat olie en roerbak hierin de spinazie. Giet de spinazie af en bak de mediterraanse filetstukjes 4 tot 5 minuten.
3. KOOK DE VEENBESSEN
Kook de veenbessen met honing en een beetje water tot ze zacht zijn.
4. VUL DE CHAMPIGNONS
Leg de champignons op een bakplaat en vul ze met de spinazie, mediterraanse filetstukjes en geraspte kaas.
5. BAK EN GARNEER DE CHAMPIGNONS
Bak ze nog een paar minuten in de oven en garneer met de grof gehakte walnoten, citroenschil, veenbessen en tijm.
Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Koolhydraten
15.1 gram
Energie
164.5 kilocalorieën
Vetten
10 gram
Eiwit
7.6 gram
Het recept is gemaakt met