Champignons Portobello farcis

Gevulde portobello's met mediterraanse filetstukjes

Serving 4 PORTIES
Moeilijkheid Gemakkelijk

Ingrediënten

1 pak Garden Gourmet Sensational Filet Pieces Mediterranean Seasoning
8 kleine tot middelgrote portobello champignons
200 g verse spinazie
75 g veenbessen (diepvries)
1 citroen (enkel de schil)
1 teen knoflook
Klein handje walnoten
2 el geraspte (vegan) mozzarella
1 el agavesiroop
1 el olijfolie
Een paar takjes tijm (voor garnering)
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

Gevulde portobello's met mediterraanse filetstukjes

Deze vegan gevulde portobello's met mediterraanse filetstukjes en spinazie zijn het perfecte voorgerecht voor je kerstdiner!

BEREIDING

1. BEREID DE PADDENSTOELEN

Verwarm de oven voor op 200℃. Verwijder de steeltjes van de champignons en schraap met een theelepel de latjes schoon. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze een paar minuten in de oven of bak ze in een koekenpan.

2. MAAK DE SPINAZIE EN GARDEN GOURMET FILET PIECES

Laat de champignons ondersteboven afkoelen en dep het vocht eruit. Pel en hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook in wat olie en roerbak hierin de spinazie. Giet de spinazie af en bak de mediterraanse filetstukjes 4 tot 5 minuten.

3. KOOK DE VEENBESSEN

Kook de veenbessen met honing en een beetje water tot ze zacht zijn.

4. VUL DE CHAMPIGNONS

Leg de champignons op een bakplaat en vul ze met de spinazie, mediterraanse filetstukjes en geraspte kaas.

5. BAK EN GARNEER DE CHAMPIGNONS

Bak ze nog een paar minuten in de oven en garneer met de grof gehakte walnoten, citroenschil, veenbessen en tijm.

Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden

Per Serving

Koolhydraten
15.1 gram
Energie
164.5 kilocalorieën
Vetten
10 gram
Eiwit
7.6 gram