Voeg wat olie toe aan de tajine, bak de groenteballetjes goudbruin in de tajine en leg deze apart.
Ingrediënten
1 pak Garden Gourmet Groenteballetjes
300 g wortelen, in reepjes gesneden
400 g courgette, in reepjes gesneden
1 witte ui, fijngehakt
240 g kikkererwten (blik, uitgelekt gewogen)
400 g tomatenblokjes (blik)
200 ml groentebouillon
Een handje rozijnen
6 gedroogde abrikozen in stukjes gehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 el Ras el Hanout
1/2 tl gemalen korianderpoeder
2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl komijn
Enkele takjes verse munt
Twee handjes granaatappelpitten
Een handje geroosterde amandelschilfers
Heerlijke groentetajine
Reis met deze tajine, gemaakt met Garden Gourmet Groenteballetjes, een smaakvol recept om te delen met liefhebbers van pittige gerechten | Garden Gourmet
BEREIDING
1. Bak de groenteballetjes in de tajine
2. Stoof de ui met de knoflook en kruiden in de tajine
Stoof de ui samen met de knoflook en kruiden gedurende enkele minuten in de tajine.
3. Voeg de courgette en wortel toe en stoof de ingrediënten
Voeg de reepjes courgette en wortel toe en stoof nog enkele minuten verder.
4. Giet de groentebouillon en tomatenblokjes in de tajine
Giet de groentebouillon en tomatenblokjes in de tajine en laat gedurende 30 minuten zachtjes pruttelen.
5. Voeg de rozijnen, gedroogde abrikozen, kikkererwten en groenteballetjes toe
Voeg de rozijnen, gedroogde abrikozen, kikkererwten en groenteballetjes toe aan de tajine en laat nog minstens 1 uur zachtjes verder pruttelen.
6. Werk de tajine af en serveer!
Werk de tajine af met granaatappelpitten, verse munt en amandelschilfers. Serveer met couscous, brood of rijst.
Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Koolhydraten
139.5 gram
Vetten
17.2 gram
Eiwit
24.1 gram