Salade de couronnes de Noël avec falafels aux épinards

Kerstkrans salade met spinazie falafel

4 PORTIES
20 MIN

Ingrediënten

1 pak Garden Gourmet Falafel Spinazie
100 g gewassen gemengde sla (bijvoorbeeld eikenblad, rucola, rode sla, veldsla, bietenblad en krulandijvie)
75 g granaatappelpitjes, of een halve granaatappel
4 verse vijgen
4 tot 6 dadels
30 g pecannoten
2 el gedroogde veenbessen
1 kleine rode ui
6 el extra vergine olijfolie
2 el granaatappelsiroop
1 à 2 el balsamicoazijn
zout
peper
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

BEREIDING

Snijd de dadels in stukjes, de vijgen in partjes en hak de pecannoten grof. Bereid de veenbessen en granaatappelpitjes voor.

Maak de dressing: hak de ui zo fijn mogelijk en meng met de olijfolie, granaatappelsiroop en balsamicoazijn met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Zorg dat de sla droog is met behulp van een slacentrifuge (als je hem zelf hebt gewassen) en schik de sla als een krans op een mooi groot bord.

Verdeel de dadels, vijgen, granaatappelpitjes, pecannoten en veenbessen over de kranssalade.

Bak vlak voor het serveren de falafels volgens de aanwijzingen op de verpakking knapperig bruin en verdeel ze over de salade. Besprenkel met wat dressing.

Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Eiwit
2.6 gram
Koolhydraten
49.1 gram
Vetten
25.5 gram
Het recept is gemaakt met