Snijd de dadels in stukjes, de vijgen in partjes en hak de pecannoten grof. Bereid de veenbessen en granaatappelpitjes voor.
Ingrediënten
1 pak Garden Gourmet Falafel Spinazie
100 g gewassen gemengde sla (bijvoorbeeld eikenblad, rucola, rode sla, veldsla, bietenblad en krulandijvie)
75 g granaatappelpitjes, of een halve granaatappel
4 verse vijgen
4 tot 6 dadels
30 g pecannoten
2 el gedroogde veenbessen
1 kleine rode ui
6 el extra vergine olijfolie
2 el granaatappelsiroop
1 à 2 el balsamicoazijn
zout
peper
Kerstkrans salade met spinazie falafel
Deze veggie Kerstkrans salade met Garden Gourmet spinazie falafel is een prachtig middelpunt voor je kerstdiner en is geweldig om te delen!
BEREIDING
1. BEREID DE EERSTE INGREDIËNTEN
2. MAAK DE DRESSING
Maak de dressing: hak de ui zo fijn mogelijk en meng met de olijfolie, granaatappelsiroop en balsamicoazijn met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg naar smaak peper en zout toe.
3. MAAK DE SLA KLAAR
Zorg dat de sla droog is met behulp van een slacentrifuge (als je hem zelf hebt gewassen) en schik de sla als een krans op een mooi groot bord.
4. VERDEEL DE INGREDIËNTEN OVER DE SLA
Verdeel de dadels, vijgen, granaatappelpitjes, pecannoten en veenbessen over de kranssalade.
5. BAK DE FALAFELBOLLETJES
Bak vlak voor het serveren de falafels volgens de aanwijzingen op de verpakking knapperig bruin en verdeel ze over de salade. Besprenkel met wat dressing.

CULINAIRE TIPS
Serveersuggestie
Lekker met een pitabroodje en hummus.
Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Koolhydraten
49.1 gram
Vetten
25.5 gram
Eiwit
2.6 gram