Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zet een pan met veel water en een beetje zout op om de asperges te blancheren.
Ingrediënten
2 pakken Garden Gourmet Spinazie-Kaas Rondo
500 g groene asperges
400 g pompoen (hokkaido of flespompoen)
2 middelgrote venkelbollen
1 rode ui
500 g gemengde aardappelen (truffel, roseval en krieltjes)
4 takjes verse tijm en 2 theelepels venkelzaad
2 el granaatappelpitjes
2 el walnoten
Olijfolie
Zout en peper
BEREIDING
1. 1
2. 2
Snijd de uiteinden van de asperges af (ongeveer 3 cm) en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Haal de asperges uit het water en kook de aardappelen in ca. 3 minuten. Snijd de venkel en rode ui (schillen is niet nodig) in vieren. Snijd de aardappelen doormidden in gelijke delen, niet te groot.
3. 3
Verdeel de groenten en aardappelen over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout, peper, tijmblaadjes en gemalen venkelzaadjes.
4. 4
Rooster de groenten en aardappelen in ongeveer 30 minuten gaar. Roer eventueel na 15 minuten goed door.
5. 5
Bak de spinazie-kaas rondo's ongeveer 12 tot 14 minuten tussen de groenten op de bakplaat, of bak ze apart ongeveer 10 minuten in een pan.
6. 6
Garneer met granaatappel en geplette walnoten
Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Koolhydraten
64.6 gram
Vetten
18.1 gram
Eiwit
18.7 gram