Kook de krielaardappelen beetgaar en giet ze af. Snijd de aardappelen doormidden. Verhit de olie in een pan en bak hierin de aardappelen goudgeel. Voeg op het laatste moment de gesneden knoflook toe.
Ingrediënten
Schnitzel met gebakken aardappelen, salade van tomaten en avocadovinaigrette
BEREIDING
Bak de schnitzels 4-7 minuten in de pan of 9-12 minuten in de oven.
Was en droog de veldsla, snijd de tomaten in vieren, de lente-ui in plakjes en de helft van de avocado in blokjes.
Voor de vinaigrette: meng met een staafmixer de andere helft van de avocado, het sap van 1/2 citroen, 2 el olijfolie, 2 el mayonaise, 1 tl mosterd en eventueel honing naar smaak.
Verdeel de salade, tomaten en avocadoblokjes over vier borden, garneer met de lente ui en besprenkel met de vinaigrette. Snijd de andere helft van de citroen in partjes en serveer met de schnitzel en gebakken knoflookaardappelen.