d3b23376acbe5e9881e87730e90d6046_180104_Schnitzel_with_baked_baby_potatoes_with_tomato_salad_and_avocado_dressing.jpg

Schnitzel met gebakken aardappelen, salade van tomaten en avocadovinaigrette

4 PORTIES
20 MIN
Gemakkelijk

Ingrediënten

2 pakken Garden Gourmet Schnitzel
500 g krieltjes
150 g veldsla
400 g kerstomaatjes (drie kleuren)
1 avocado
1 citroen
2 lenteuitjes
1 teen knoflook
2 el extra vierge olijfolie
2 el mayonaise
1 tl mosterd
Optioneel: 1 tl honing
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

BEREIDING

Kook de krielaardappelen beetgaar en giet ze af. Snijd de aardappelen doormidden. Verhit de olie in een pan en bak hierin de aardappelen goudgeel. Voeg op het laatste moment de gesneden knoflook toe.

Bak de schnitzels 4-7 minuten in de pan of 9-12 minuten in de oven.

Was en droog de veldsla, snijd de tomaten in vieren, de lente-ui in plakjes en de helft van de avocado in blokjes.

Voor de vinaigrette: meng met een staafmixer de andere helft van de avocado, het sap van 1/2 citroen, 2 el olijfolie, 2 el mayonaise, 1 tl mosterd en eventueel honing naar smaak.

Verdeel de salade, tomaten en avocadoblokjes over vier borden, garneer met de lente ui en besprenkel met de vinaigrette. Snijd de andere helft van de citroen in partjes en serveer met de schnitzel en gebakken knoflookaardappelen.

Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Eiwit
11.7 gram
Koolhydraten
39.4 gram
Vetten
17.1 gram
Het recept is gemaakt met