Veggie shepherd's pie

Veggie shepherd's pie

4 PORTIES
40 MIN
Moeilijk

Ingrediënten

2 pakken Garden Gourmet Sensational Gehakt
1,2 kg ongeschilde kruimige aardappelen
150 g erwten
150 g champignons
1 stengel bleekselderij
1 wortel
1 ui
1 teen knoflook
250 ml groentebouillon (van 1/2 bouillonblokje)
150 tot 200 ml (vegan) melk
150 ml rode wijn
100 g geraspte (vegan) kaas
50 g (vegan) boter of olijfolie
25 g bloem
2 el paneermeel
1 tl tomatenpuree
4 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn (of 1 tl gedroogde elk)
Olijfolie
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

BEREIDING

Verwarm de oven op 200℃. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze ongeveer 20 minuten en giet ze af. Verwarm intussen de melk samen met de boter tot deze gesmolten is.

Pureer de aardappelen. Roer de warme melk en boter met een garde door de aardappelen en blijf roeren tot het luchtig is. Houd de puree warm met het deksel op de pan.

Snijd terwijl de aardappelen koken de knoflook, bleekselderij, ui, wortel en champignons in stukjes. Hak de tijm en rozemarijn fijn.

Bak de gesneden groenten met de kruiden in wat olie in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.

Voeg het Sensational gehakt toe en bak tot een gladde massa. Bestrooi vervolgens met bloem en laat even meebakken. Blus af met rode wijn, laat koken en voeg de bouillon met de erwten toe. Breng aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten sudderen tot je een licht dik vloeibaar gehakt mengsel hebt. Voeg indien nodig meer bouillon toe

Schep het mengsel in een grote ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi met geraspte kaas en paneermeel. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten bruin.

Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Eiwit
16.4 gram
Koolhydraten
64.9 gram
Vetten
22.8 gram
Het recept is gemaakt met