Les boules végétariennes sont de la sauce aux canneberges

Balletjes met cranberrysaus

1 PORTIES
35 MIN
Moeilijk

Ingrediënten

2 pakken Garden Gourmet Balletjes
1 sinaasappel
125 ml rode wijn
200 ml champignonbouillon
2 el honing
1 el suiker
225 g verse cranberries (veenbessen)
1 tl maizena
Olijfolie
Tijm
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

BEREIDING

Maak de sinaasappelschil schoon. Schil met een dunschiller de schil van de helft van de sinaasappel. Rasp de andere helft met een fijne rasp. Halveer en pers de sinaasappel.

Breng de wijn, bouillon, wat sinaasappelsap naar smaak, cranberries en honing aan de kook. Kook tot de cranberries zacht zijn.

Gebruik een staafmixer om de cranberries in de saus wat fijner te malen.

Meng de maizena met een beetje water om de saus te binden. Giet het al roerend bij de cranberrysaus en laat even koken.

Snijd de sinaasappelschil in hele dunne reepjes en breng aan de kook met 100 ml water en een lepel suiker. Kook de reepjes in ongeveer 5 minuten gaar in de suikersiroop en laat afkoelen.

Kook de balletjes volgens de instructies op de verpakking. Giet de cranberrysaus over de balletjes en serveer ze in een feestelijke kom. Garneer met de sinaasappelschil en de tijm.

Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Eiwit
92.8 gram
Koolhydraten
86.9 gram
Vetten
68.8 gram
Het recept is gemaakt met