Gemarineerde veggie bals met rijst

Gemarineerde groenteballetjes met rijst

Serving 2 PORTIES
Tijdsduur 40 MIN
Moeilijkheid Gemakkelijk
Koop nu

Ingrediënten

1 pak Garden Gourmet Diepgevroren Groenteballetjes
25 ml sojasaus
½ el oestersaus
1 tl sesamolie
½ tl gember
½ el honing
½ tl knoflookpoeder
200 g witte rijst
2 stengels lente-ui, fijngesneden
1 el sesamzaad
2 el granaatappelpitjes
4 el maïs
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

Gemarineerde groenteballetjes met rijst

BEREIDING

1. Maak de marinade

Bereid de marinade met sojasaus, oestersaus, sesamolie, gember, honing en knoflookpoeder. Voeg de groenteknoedels toe. Meng de marinade goed om de groenteballetjes en laat ze minstens 1 uur in de koelkast marineren.

2. Kook de rijst

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

3. Bak de groenteballetjes

Verhit wat vetstof in een pan en bak de groenteballetjes rondom bruin in enkele minuten. Bewaar de marinade voor straks

4. Verdeel het over de kommen

Verdeel de rijst over de kommen en werk af met de groenteballetjes, sesamzaad, lente-ui, granaatappelpitten en maïs. Werk tot slot af met de resterende marinade.

Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden

Per Serving

Koolhydraten
31.2 gram
Vetten
23.5 gram
Eiwit
23 gram