Mini Wellington avec Burger sensationnel

Sensational Wellington Burger

4 PORTIES

Ingrediënten

2 pakken Garden Gourmet Sensational Burger
250 g kastanjechampignons
1 kleine knolselder
1 wortel
125 ml (vegan) room
1 el paneermeel
100 ml witte wijn
4 takjes bladpeterselie
Sesamzaadjes
zout
peper
4 plakjes hartig taartdeeg + 2 plakjes om sterren te snijden
1 kleine sjalot
20 g (vegan)boter
250 g gemengde champignons
1 el bloem
200 ml groentebouillon van 1/2 bouillonblokje
100 ml rode wijn
400 g groene asperges
citroenschil (naar smaak)
optioneel: 1 ei (om een eierwas te maken)
Kopieer de ingrediënten
Ingredients copied to clipboard!

BEREIDING

Maal de champignons fijn met een keukenmachine, hak de ui fijn en hak de peterselie en wortel fijn.

Fruit de ui en wortel in een koekenpan met wat olie en voeg de champignons toe. Laat het al roerend een minuutje koken, voeg de wijn toe en laat het mengsel inkoken tot het vocht bijna verdwenen is.

Voeg de room toe aan de pan en laat het inkoken tot een dik, smeerbaar mengsel. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout, peper en citroenrasp. Haal uit de pan en laat afkoelen. Schil de knolselderij en snijd 4 plakjes van ongeveer 3 mm. Snijd ze even groot als de 'burger', bak ze een paar minuten in een beetje olie en laat ze afkoelen.

Bak de burgers kort in wat olie op hoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 200℃ en laat de plakjes deeg ontdooien.

Rol de plakjes taartdeeg één voor één uit tot ongeveer half zo groot als de originele plak. Leg een plak knolselder in het midden, bestrooi met paneermeel en leg er een burger op.

Smeer een laag 'duxelle' (champignonmengsel) op de burger. Bestrijk de randen van het deeg met wat water en vouw de uiteinden naar elkaar toe over de vulling. Knijp de naden dicht en leg het pakketje op bakpapier op een bakplaat. Snijd sterretjes van de 2 extra deegplakken.

Bestrijk alle pakketjes en sterren met een losgeklopt ei of wat water en bestrooi met sesamzaadjes. Bak ze in ongeveer 10 minuten op een bakplaat met bakpapier goudbruin.

Voor de saus: fruit een fijngesnipperd sjalotje in de boter glazig en voeg de champignons toe (grof gehakt). Roer de bloem erdoor en laat even meebakken. Blus af met de rode wijn en laat even koken. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat een paar minuten sudderen. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges en kook ze krokant (ongeveer 4 minuten). Giet af en breng op smaak met peper en zout. Serveer de wellingtons met de saus, asperges en sterren.

Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving
Eiwit
13.1 gram
Koolhydraten
45.8 gram
Vetten
12.9 gram