Wat is de Nutri-Score?

What's new

We zijn wat we consumeren en daarom streven we er voortdurend naar om de voedingswaarde van onze producten te verbeteren. Wij geloven in transparantie en wij etiketteren onze verpakkingen met alle ingrediënten en voedingsinformatie, zodat u zelf de meest geïnformeerde keuzes kunt maken.  Daarnaast hebben we de Nutri-Score kwalificatie toegevoegd aan onze producten

 Wat stelt de Nutri-Score voor?

De Nutri-Score is een kleurgecodeerd voedingsetiket dat voedingsmiddelen en dranken rangschikt volgens hun voedingsprofiel op een schaal van A (gezondere keuze) tot E (minder gezonde keuze).

Het systeem biedt een volledig inzicht in de voedingskwaliteit van een product, zodat mensen met kennis van zaken kunnen beslissen om een gezonder dieet te volgen. Bovendien wordt het gemakkelijker om producten van hetzelfde type met elkaar te vergelijken.

Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

De Nutri-Score kent een score toe aan het product op basis van een wetenschappelijk algoritme. Het houdt rekening met de ingrediënten die goed voor u zijn en dus de voorkeur verdienen, zoals noten, fruit, groenten, vezels en eiwitten. Het houdt ook rekening met de te beperken ingrediënten, zoals suikers, energie (calorieën), natrium (zout) en verzadigd vet. De Nutri-score is gebaseerd op 100gr of 100ml product.

Waarom is de Nutri-Score belangrijk voor ons?

Het Nutri-Score opschrift op de verpakking is optioneel voor merken. Wetenschappelijk bewijs en consumentenstudies hebben aangetoond dat de Nutri-Score de consument in staat stelt de juiste producten te kiezen voor een gezonde en evenwichtige voeding. Naast de Nutri-score die op al onze producten wordt toegepast, kunnen onze consumenten de verschillende voedingsstoffen in onze producten vinden op de achterkant van de verpakking, en ook op onze website.

De meeste van onze producten hebben al een A- of B-waardering en we streven naar voortdurende verbetering.