Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en besprenkel tijdens het kookproces (15 minuten) met sushiazijn.
Ingrediënten
1 pot Garden Gourmet VUNA
200 g sushirijst
100 g soja
2 eetlepels sushi-azijn
1 avocado
mango
4 radijsjes
komkommer
1 handvol (25 g) babyspinazie
50 g rode kool (stuk)
zwart en wit gemengde sesamzaadjes
4 eetlepels Japanse sojasaus
limoensap
3 eetlepels Mirin: zoete Japanse rijstwijn
½ verse rode peper naar smaak (of gedroogde gemalen rode peper)
2 eetlepels sesamolie
BEREIDING
1. Rijst koken
2. Bereiding van de dressing
Maak ondertussen de vinaigrette: meng de Japanse sojasaus, het limoensap, de zoete Japanse rijstwijn en de sesamolie. Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg deze toe.
3. Bereiding van ingrediënten
Snijd de mango, radijs, komkommer en avocado en besprenkel met limoensap. Snijd de rode kool in zeer dunne reepjes en leg de spinazie in koud water.
4. Serveren
Verdeel de afgekoelde rijst over twee kommen. Verdeel de groenten en mango over de rijst.
Garneer met spinazieblaadjes in het midden met daarop VUNA.
Nutritionele informatie
Gemiddelde voedingswaarden
Per Serving